www.annievanderwerf.nl
Selecteer een pagina

 

Met tranen in haar ogen en trillende stem stond ze daar. De leuke vrouw die ik vorige week sprak, bracht met emotie onder woorden: ‘Ik wil heel graag leuker werk, ik kan zó veel meer dan ik nu mag laten zien! En ik weet echt wel dat ik daarvoor zichtbaar moet zijn. Maar ik wil het op mijn manier doen. Ik wil niet zo’n mooi weer prater zijn, ik wil niet vooraan staan en onecht overkomen, ik wil mezelf zijn!’

Dat hoor ik helaas vaker en het komt bij me binnen. Omdat ik zelf ook bij één van mijn vorige werkgevers de grijze muis was: degene die netjes de dingen doet die van haar verwacht worden. Bang was om niet te voldoen aan wat mensen van haar willen. Erg bezig zijn met het goed doen en te weinig met dat doen waar ze het allerbeste in was. Ik was druk bezig om één van de vele grijze muizen te zijn, in plaats van die ene oranje muis.

Eh – oranje muis? Bij wijze van spreken dan natuurlijk hè. Zo legde ik het de leuke vrouw van afgelopen week uit.

Als je een groep grijze muizen ziet, kun je natuurlijk denken: ik wil het niet slijmerig en niet zoals iedereen is, ik ben authentiek en wil dat laten zien.

Dan heb je een keuze te maken. Als jij meer tot je recht wilt komen binnen je werk, mag je meer buiten de lijntjes gaan kleuren en meer de oranje muis gaan worden. Je mag meer initiatief gaan nemen en de dingen gaan doen waar je hart echt sneller van gaat kloppen waardoor je resultaten ook veel opvallender zijn. En natuurlijk het belangrijkste: jij mag zichtbaarder worden op een manier die echt bij jou past!

Hoor ik je nu zeggen, maar ik draag nooit oranje? Dan zeg ik, probeer maar eens.

De kleur oranje staat voor buiten de lijntjes kleuren, besluitvaardig zijn, verbinding zoeken en je innerlijke vuurtje aanwakkeren. De kleur oranje in je buurt hebben is ook oké

Wat ik daarmee ook wil zeggen: Hoe zou het voor jou zijn als het vanzelfsprekend zou zijn dat jij die leukere werkzaamheden krijgt? Hoe zou het voor jou zijn als die collega bij jou komt en blij voor je is dat jij het project draait? Dat je daarvoor zichtbaarder moet zijn is nodig. Er zijn alleen wel volop manieren waarop dat kan en op jouw manier.

Bij de leuke vrouw die ik sprak, zag ik opluchting. Zichtbaarder worden oké, maar dat het dan ook kan op een manier die bij haar past, gaf haar vertrouwen om er mee aan de slag te gaan.

‘Ik heb mezelf niet laten zien omdat ik niet zoals hun wou zijn’, zei ze, ‘maar dat hoeft dus helemaal niet’.

De komende tijd gaat ze met haar ‘kleuren’ aan de slag om helder te krijgen wat haar onderscheidende kwaliteiten zijn en hoe ze dat op haar manier kan laten zien aan haar collega’s en leidinggevende zodat ze nog wel grijs draagt, maar geen grijze muis meer is! Een kleurrijke verschijning wordt van wie iedereen ook ziet waar haar uitzonderlijke kwaliteiten liggen.

Ken jij jouw ‘kleuren’ al? 𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗸𝘄𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁𝗲𝗻 𝗮𝗹 𝗼𝗺𝗮𝗿𝗺𝘁 𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗰𝗵𝘁𝗯𝗮𝗮𝗿 𝗴𝗲𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁?

Zo niet, neem dan contact met me op en boek een gratis sessie van 30 minuten waarin helder wordt waarmee ik jou kan helpen om zichtbaarder te worden.

Kleurrijke groeten,

Annie

PS: Ik draag zo nu en dan oranje, maar heb bijna dagelijks een oranje boei bij me als ik buiten in de natuur zwem.

En jij, op welke manieren is oranje nu in jouw leven?

 

 

 

 

 

 

 

Stel hier je vraag