www.annievanderwerf.nl
Selecteer een pagina

Stond ik maar weer in de pluktuin op Texel om aardbeien te plukken
De tijd van de aardbeien komt er weer aan. Dat doet me denken aan Texel en ik wou dat ik op Texel was en middenin de pluktuin stond. Midden tussen de aardbeien om ze te plukken en van te snoepen. Heerlijk!

De lekkere mooie rode rijpe aardbeien laten zich nog niet zien
Ik weet precies de rijpste en lekkerste te vinden. Die hangen namelijk verscholen achter de blaadjes en vaak net uit het zicht. Ze laten zich nog niet zien, al zijn ze pluk klaar. Die zijn wat groter van formaat en al mooi rood. Eigenlijk zijn het net mijn klanten. Ja, mijn klanten zijn net rijpe aardbeien.

Degene die zich niet laten zien, hebben meestal alles in huis
Ze hebben zich in hun functie opgewerkt. Ze zijn gerijpt in de organisatie waarin ze werken en ze hebben alle capaciteiten die nodig zijn om tot volle bloei te komen. Ook hebben ze de beste papieren voor de leuke klussen en mooie nieuwe projecten. Maar helaas ze worden niet gezien. Het is net of ze zich verschuilen achter de blaadjes. Dat mooie rood is niet zichtbaar. Terwijl ik weet dat de aardbeien, die niet zichtbaar zijn, het meest gerijpt zijn en dus het lekkerste van smaak zijn.

Als de blaadjes opzij worden geschoven, kunnen we ze zien
Ook weet ik, want ik ben een ervaren aardbeiplukster, hoe ik de rijpe aardbeien tevoorschijn kan toveren. Zo weet ik ook bij mijn klanten hun kleur naar boven te toveren. Ik help ze om zich te realiseren hoe mooi ze gerijpt zijn, wat hun kwaliteiten zijn en dat ze dat mogen gaan laten zien. Je zou het kunnen vergelijken met de blaadjes opzijschuiven. Kleuren accentueren zodat hun leidinggevende eindelijk gaat zien hoeveel kwaliteiten ze hebben en tevoorschijn haalt.

En komen er steeds meer tevoorschijn en vragen om geplukt te worden
Zo kom ik steeds meer rijpe aardbeien tegen in de pluktuin. De aardbeien die niet gezien werden, die niet opvielen, die niet worden geplukt en gewaardeerd. Ik ben dan ook zo blij dat ik deze aardbeien tevoorschijn kan toveren en ik mijn klanten kan helpen naar meer zelfvertrouwen zodat ze zich beter presenteren en hun kwaliteiten laten zien. Dat ze zichzelf laten zien en waarderen, dat geeft mij smaak naar meer.

Dat is wat ik doe als aardbeiplukster.
Ik pluk de rijpe aardbeien uit de pluktuin die anders niet gezien zouden worden. Een mooie metafoor voor mijn werk als coach.

Als jij ook onder de blaadjes vandaan wilt komen en je mooie rood wilt laten zien, neem dan contact met me op. We proeven dan samen wat mogelijk is.

Met kleurrijke groeten, Annie

 

 

Stel hier je vraag